preskoči na sadržaj

XVI. gimnazija Zagreb

Login

Korisne poveznice:

MZOS
AZOO
Portal za škole
NCVVO
Sve o državnoj maturi
CARNET

« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Dobrodošli

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
VII. nacionalnog kongresa Hrvatskog sociološkog društva
Autor: Damir Bešić, 15. 4. 2019.

Danas je nas 17 s prof. Kolbezen prisustvovalo drugoj sesiji VII. nacionalnog kongresa Hrvatskog sociološkog društva naslovljenoj „Sportom do socijalne kohezije? Akteri konflikta i akteri suradnje“. Najzanimljivije izlaganje bilo mi je „Mladi, stigma i društvena kohezija u europskom kontekstu: što nogomet ima s tim?”, a predavači su bili Benjamin Perasović i Marko Mustapić. 

[opširnije]


Iako su mi neki od izraza kojima su se izlagači koristili bili nepoznati, razumjela sam većinu toga što su govorili, a kongres me također potaknuo na razmišljanje o ulozi sporta kod uključivanja azilanata u društvo; kao i o diskriminaciji žena u sportu, pogotovo nogometu, gdje je prema Lalićevom mišljenju još uvijek nezamislivo da se žena uopće pojavi u upravnom odboru. Također, kako je Dalić postao heroj, zvijezda i celebrity zbog nogometnog uspjeha te kako taj uspjeh dovodi do nacionalnog zajedništva, koje potiče slogu, zajedništvo, pozitivne misli itd. Međutim, ta euforija i nada u bolje sutra zapravo je vrlo kratkotrajno stanje, koje se, kao što je vidljivo, nije nastavilo do danas. Također se vodila rasprava o lošem radu HNS-a te stalnim sukobima njihovog vodstva i organiziranih navijača.

Drago mi je što sam bila dio ovog kongresa, bilo mi je zanimljivo i također mi je drago što postoje ljudi koji proučavaju ove teme, jer bez razgovora o njima ne bi dolazilo niti do promjena.

Vita Bijelić,3.d

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju