preskoči na sadržaj

XVI. gimnazija Zagreb

Login

Korisne poveznice:

MZOS
AZOO
Portal za škole
Sve o državnoj maturi
CARNET

« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Dobrodošli


 
 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DSD nastava u XVI. gimnaziji 🇩🇪
Autor: Damir Bešić, 30. 5. 2022.

DSD nastava u našoj školi postoji već dugi niz godina, a učenicima zaista nudi velike mogućnosti po pitanju proširivanja i usavršavanja znanja njemačkog jezika. DSD nastava svojim polaznicima omogućuje polaganje međunarodno priznatog DSD I i DSD II ispita iz njemačkog jezika, čijom diplomom učenici mogu studirati na bilo kojem sveučilištu na njemačkom govornom području. Pored ovih dvaju ispita koji su za polaznike nastave besplatni, sudjelovanje u nastavi otvara i mogućnost dobivanja raznihstipendija od kojih su neke „Deutschland Plus Stipendium“ te DAAD stipendija. 🇩🇪

[pročitaj više]


„Deutschland Plus Stipendium“ stipendija je koja se dodjeljuje učenicima drugih razreda te im omogućuje višetjedni ostanak na njemačkom jezičnom kampu u Berlinu tijekom ljetnih praznika. DAAD stipendija je stipendija Njemačke akademske službe za razmjenu te se dodjeljuje maturantima koji svoje visokoškolsko obrazovanje žele nastaviti u Njemačkoj. Nadalje, učenici uključeni u DSD nastavu redovito su i sudionici mnogobrojnih projekata koji se odvijaju u sklopu nastave – „Baybids Schnupperwochen“ (posjet bavarskim sveučilištima), „Jugend debattiert“ (natjecanje u debati na njemačkom), razmjena učenika sa školom u gradu Oppenheimu, mnogobrojni filmski projekti (na primjer „Neunter kroatischer Kreativwettbewerb“ na kojem je naša škola zauzela drugo mjesto 2021.)U nastavi sudjeluju mnogobrojni izvorni govornici koji ne samo da usavršavaju izgovor i znanje njemačkog naših učenika, već im pružaju i jedinstven uvid u njemačku kulturu i mentalitet. 

 

Zaista, DSD nastava otvara cijelu lepezu mogućnosti i pogodnosti korisnih i za daljnje školovanje, ali i za kasniji život, a najbolje od svega je što su zaista svi dobrodošli!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju