preskoči na sadržaj

XVI. gimnazija Zagreb

Login

Korisne poveznice:

MZOS
AZOO
Portal za škole
Sve o državnoj maturi
CARNET

« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Dobrodošli


 
 

 

Dvojezična nastava

Dvojezična nastava na hrvatskom i engleskom jeziku ima u našoj školi dugu tradiciju.

U dvojezičnom programu savladava se redovni program jezične gimnazije koristeći i engleski jezik. Prednosti takvog učenja su višestruke: ovladava se stručnom terminologijom iz određenih predmeta, izgrađuje se i obogaćuje vokabular i izvan struke, povezuju se razni predmeti pa se engleski uči u prirodnoj povezanosti s drugim područjima obrazovanja. Time se stječu kompetencije neophodne u daljnjem školovanju.

U realizaciji nastave dvojezičnih razreda sudjeluje, između ostalih, izvorni govornik engleskog jezika. Naime dio nastave engleskog odvija se u manjim grupama s engleskom lektoricom. Profesorica Maria Jurjevich, ne samo da izvodi dio nastave u sklopu nastave engleskog jezika, već je na raspolaganju učenicima i nastavnicima za sva moguća (i nemoguća) pitanja.


Predmeti koji se podučavaju na hrvatskom i engleskom jeziku navedeni su prema razredima:

  1. razred: povijest, fizika, matematika, geografija
  2. razred: povijest, fizika, matematika, geografija
  3. razred: povijest, fizika, matematika, geografija, logika, psihologija, sociologija 
  4. razred: povijest, fizika, matematika, filozofija, politika i gospodarstvo

U drugom razredu organizira se studijsko putovanje u London.

            Uvjet za upis u dvojezični program je dobro poznavanje engleskog jezika. Ako se nakon završenih upisa utvrdi da se za ovaj program opredijelilo više od 28 učenika provodi se testiranje iz engleskog jezika.

            Školarina za dvojezičnu nastavu iznosi 3.000,00 kuna godišnje plativo u 10 mjesečnih rata. Uz to uplaćuje se, jednokratno u rujnu tekuće školske godine,  naknada za povećane troškove obrazovanja u iznosu od 100,00 kuna.

          Mnogi se brinu da će im engleski dodatno otežati učenje. Baš naprotiv, dugogodišnje iskustvo je pokazalo da je engleski jezik često premosnica između onog što volimo, npr. jezik i onog što volimo malo manje, npr. matematiku :-)) koja omogućava lakše učenje.

            Najbolja preporuka je da dođete i poslušate malo naše „dvojezičare“ kako vladaju ne samo engleskim, nego i ostalim predmetima!

           

 
preskoči na navigaciju