2020-01-13 14:25:41

Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac 🎥🎥
Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac 🎥🎞🎥

Učenici XVI. gimnazije novu godinu započeli su sudjelovanjem u Filmskoj naSTAVi u kinu Tuškanac koja se održala od 7. do 11. siječnja. Filmska naSTAVa održavala se ujutro, a školska nastava poslijepodne. Međutim, to nije spriječilo naše učenike da svako jutro provedu u kinu Tuškanac. Predavači su pripremili reprezentativne filmove iz američke, talijanske, japanske i hrvatske kinematografije. Naši su učenici aktivno sudjelovali u analizama filmova nakon projekcija, promišljeno odgovarali na pitanja, pokazali filmsko znanje te argumentirali svoje stavove i mišljenja. Hrvatski filmski savez nagradio je dvoje učenika za njihovu aktivnost. 

   

[opširnije]

Učenica Aja Džaferović (4. F) dobila je primjerak filmološkog časopisa „Hrvatski filmski ljetopis“. Učenik Borna Ivan Masnec (4. F) osvojio je besplatno pohađanje Filmske škole Kinokluba Zagreb što će mu sigurno koristiti u budućoj redateljskoj karijeri. Posebne pohvale zaslužuju i naši drugi učenici - Elizabeta Kulikova (4. F), Marko Bebić (2. A), Dubravka Vrsaljko (2. A), Laura Demirović (1. D) i Dori Sušanj (1. D).

„Filmska NaSTAVa u Tuškancu genijalna je prilika za sve da se pobliže upoznaju s filmskom umjetnošću te nauče nove stvari. Fantastični su odabir filmova i voditeljska ekipa te je riječ o jednom lijepom, korisnom i zabavnom iskustvu“, zaključio je Borna Ivan Masnec.

Sljedeći ciklus održavat će se subotama u veljači. Za prijave i informacije obratite se prof. Margareti Đordić!

Fotografije: © Hrvatski filmski savez


XVI. Gimnazija Zagreb