2020-03-05 23:01:22

Preventivne aktivnosti u našoj gimnaziji

I ove godine kao i prijašnjih godina u našoj školi odvijaju se  brojne preventivne aktivnosti.

Projekt „Zdravo“ održava se u našoj školi već nekoliko godina. Organiziran je u sklopu radionica koje učenici viših razreda, koji su zajedno s pedagoginjom prošli edukaciju ,provode u prvim razredima. Radionice su organizirane na način da razvijaju socijalne vještine mladih i time im pomažu u prevenciji ovisnosti o alkoholu.

[opširnije]

Projekt „Pogled u sebe“ za učenike drugih razreda provode studenti završnih godina medicine, psihologije i pedagogije. Također se u sklopu osam radionica kod mladih pokušavaju razviti brojne vještine kako bi se ojačalo mentalno zdravlje mladih i kako bi njihov budući život bio kvalitetniji.

Pedagoginja i psihologinja održavaju razne radionice s ciljem razvoja osobina koje su učenicima bitne za njihov život i kako bi se lakše nosili s izazovima odrastanja.

Pripadnici policije održali su dva preventivna predavanja pod nazivom „Ne zato jer ne“ i  „Sigurno u prometu“. Prvo predavanje vezano je uz prevenciju ovisnosti  a drugo prevenira opasna ponašanja mladih u prometu.

Doktorica školske medicine održat će predavanje za prve razrede koje će govoriti o zdravom i odgovornom odrastanju.

Učenici trećih razreda potaknuli su humanitarnu akciju vezano uz Marijine obroke. Na satovima etike i vjeronauka gleda se film o Marijinim obrocima nakon čega slijedi kratko objašnjenje i rasprava u koju su uključeni svi učenici.

Ove godine smo prigodnom izložbom i radionicom o nenasilju obilježili i nacionalni dan borbe protiv nasilja – „Dan ružičastih majica“. 


XVI. Gimnazija Zagreb