2021-11-23 08:04:40

500 godina Judite

U godini čitanja na osobiti način obilježavamo 500 godina objavljivanja Marulićeve Judite“.

Tim povodom učenici su izrađivali plakate manjeg formata koji su se mogli vidjeti na hodnicima naše škole. Na inicijativu prof. Bužančić učenici Likovne grupe, pod vodstvom prof. Maje Marović, iscrtali su na velikom platnu podsjetnik obljetnice Marulićeve Judite

U radu su sudjelovale učenice: Maša Žilavčić (2.e), Dora Tomić Babić (1.a), Dea Novak (1.a).

  

[opširnije]

Film o Juditi: https://we.tl/t-mpG2QeGRa8?src=dnl

Evo što su nam rekle o radu na tom projektu:
Uživala sam raditi na ovom projektu, dao mi je priliku raditi s materijalima koje još nisam koristila, ali u puno većem formatu. Drago mi je da sam pomogla obilježiti obljetnicu "Judite" te se veselim sljedećim projektima.
Maša Žilavčić, 2.e


Vezano uz rad na plakatu, prva stvar koju bih napomenula je: da su svi sudionici uložili puno truda. Moram priznati da se isplatilo - izrazito sam zadovoljna rezultatom. Ponekad je bilo teško odvojiti vrijeme za rad, uz sve obaveze u školi te izvan nje. Iskreno rečeno, uz dobro društvo posao je tekao ugodnije i brže. Proces rada bio je dugotrajan, no nimalo manje zabavan.
Dora Tomić Babić, 1.a


Jako mi se svidjelo raditi na ovome projektu. Najviše od svega mi se svidjelo što sam dobila priliku raditi s novim prijateljima. Dora je jedna od mojih najboljih prijateljica. Svi smo se jako trudili napraviti najbolji mogući rad. Maša je pronašla font slova i izvježbala rukopis. Prvi smo sat napravili skicu. Treba biti strpljiv za rad s temperama pa nam je trebalo više dana da završimo rad. Likovna grupa mi puno znači jer me opušta i daje mi šansu da radim ono što volim u društvu prijatelja. Profesorica Marović je odlična profesorica likovne umjetnosti i još bolja voditeljica Likovne grupe. Dobila sam priliku družiti se s prijateljicama radeći poseban rad, i to me jako razveselilo. Veseli me što mogu reći da sam radila na tako krasnom umjetničkom djelu.
Dea Novak, 1.a


Tekst napisale: Dea Novak,1.a i Maša Žilavčić, 2.e


XVI. Gimnazija Zagreb