2022-05-30 23:54:04

DSD nastava u XVI. gimnaziji 🇩🇪

DSD nastava u našoj školi postoji već dugi niz godina, a učenicima zaista nudi velike mogućnosti po pitanju proširivanja i usavršavanja znanja njemačkog jezika. DSD nastava svojim polaznicima omogućuje polaganje međunarodno priznatog DSD I i DSD II ispita iz njemačkog jezika, čijom diplomom učenici mogu studirati na bilo kojem sveučilištu na njemačkom govornom području. Pored ovih dvaju ispita koji su za polaznike nastave besplatni, sudjelovanje u nastavi otvara i mogućnost dobivanja raznihstipendija od kojih su neke „Deutschland Plus Stipendium“ te DAAD stipendija. 🇩🇪

[pročitaj više]

„Deutschland Plus Stipendium“ stipendija je koja se dodjeljuje učenicima drugih razreda te im omogućuje višetjedni ostanak na njemačkom jezičnom kampu u Berlinu tijekom ljetnih praznika. DAAD stipendija je stipendija Njemačke akademske službe za razmjenu te se dodjeljuje maturantima koji svoje visokoškolsko obrazovanje žele nastaviti u Njemačkoj. Nadalje, učenici uključeni u DSD nastavu redovito su i sudionici mnogobrojnih projekata koji se odvijaju u sklopu nastave – „Baybids Schnupperwochen“ (posjet bavarskim sveučilištima), „Jugend debattiert“ (natjecanje u debati na njemačkom), razmjena učenika sa školom u gradu Oppenheimu, mnogobrojni filmski projekti (na primjer „Neunter kroatischer Kreativwettbewerb“ na kojem je naša škola zauzela drugo mjesto 2021.). U nastavi sudjeluju i mnogobrojni izvorni govornici koji ne samo da usavršavaju izgovor i znanje njemačkog naših učenika, već im pružaju i jedinstven uvid u njemačku kulturu i mentalitet. 

 

Zaista, DSD nastava otvara cijelu lepezu mogućnosti i pogodnosti korisnih i za daljnje školovanje, ali i za kasniji život, a najbolje od svega je što su zaista svi dobrodošli!


XVI. Gimnazija Zagreb