preskoči na sadržaj

XVI. gimnazija Zagreb

Login

Korisne poveznice:

MZOS
AZOO
Portal za škole
NCVVO
Sve o državnoj maturi
CARNET

« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Dobrodošli


 
 

 

Naši uspjesi

Učenica Meryem Dide Koç učenica IV.E, mentor Zlatko Celižić, prof., osvojila je šesto mjesto na 17.-tom Državnom turniru mladih fizičara održanom na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu, Fizički odsjek,  u nedjelju  15.12.2019.

 

 

NATJECANJA 2018.

Velili uspjeh španjolskog tima. Čestitamo profesoricama Martini Kalamari i  Ani Kočman i  jako smo ponosni na naše "Španjolke":
1. mjesto: IVA SABOLOVIĆ, 4.e yes
4. mjesto: BARBARA PAIĆ, 4.d
6. mjesto: LANA KRALJ, 4. d
7. mjesto: KLARA KOZOLIĆ, 4. e


Državno natjecanje francuski
7. mjesto: TALI HORVAT, 4. e, mentorica Davorka Franić, prof.

Državno natjecanje engleski
6. mjesto: Lucija Jurić, 2. f i Matea Vešligaj, 2. e, mentorica Vedrana Turk, prof.
9. mjesto: Marko Peričić, 4. b, mentorica Danijela Ille, prof.


Svim učenicima i mentoricama njemačkog jezika koji su sudjelovali na natjecanju BEST IN DEUTSCH u organizaciji BHW educationa i osvojili:
1. mjesto u Zagrebu
4. mjesto u Hrvatskoj
9. mjesto u svijetu


Natjecanje iz prve pomoći

8. travnja 2017. godine održalo se županijsko natjecanje iz prve pomoći. Ekipa 16. gimnazije zauzela je prvo mjesto i plasman na državno natjecanje u Sisku. Sastav ekipe činile su Kušić Anna-Maria (2.c), Burić Sara i Đukez Mara (2.d), Ćurković Mateja, Marenković Ana i Slavica Lea (2.e).

Čestitamo curama i želimo svu sreću na državnom natjecanju!

 


Uspjeh debatnog tima

Članice debatnog tima XVI. gimnazije Ivana Brajdić (3.C), Viktoria Zorić (3.B) i Nika Ćavar (1.E) postigle su ogroman uspjeh na međunarodnom turniru u Ljutomeru, poznatom kao jednom od konkurentnijih turnira u Europi koji je ograničen brojem ekipa (nešto više od 40 ekipa), dok su velika većina prijavljenih sudionika debatne reprezentacije država poput Slovenije, Češke, Hrvatske i Turske.

 

Ivana, Nika i Viktoria ostvarile su rezultat od 4 pobjede i 2 poraza te se time plasirale u četvrtfinale, zatim osigurale jednoglasnu pobjedu u četvrtfinalu i plasman u polufinale. U polufinalu su nažalost izgubile od slovenske debatne reprezentacije i time si osigurale finalno 4. mjesto. No, ipak treba naglasiti kako polufinalna presuda nije bila jednoglasna - jedan od tri suca presudio je u korist cura. Uz to, u toku turnira cure su bile bolje od češke, turske i hrvatske debatne reprezentacije, a kao pojedinačni govornici sve tri se nalaze u najboljih 30 govornika turnira. (24., 25. i 30. mjesto.) 
 

Čestitamo članicama debatnog kluba 16. gimnazije Viktorii Zorić, Ivani Brajdić i Niki Ćavar, te trenericama debatnog kluba Eli Jurko i Petri Radić, kao i voditeljici kluba Sunčani Lei Kolbezen, prof.
VIše informacija o postignutom rezultatu nalazi se na poveznici https://drive.google.com/drive/folders/0B3X_CgO-_WXuQjhyeWowN1lrOE0 


Vizija razvoja vijeća učenika XVI. gimnazije osvojila prvu nagradu!

Vizija razvoja vijeća učenika XVI. gimnazije osvojila prvu nagradu!

Na natječaju portala srednja.hr a pod pokroviteljstvom INA-e naši su učenici još jednom pokazali svoju izvrsnost.  U ponedjeljak, 16.1.2017. projekt tima XVI. gimnazije u sastavu: Angela Peršun, Bruna Perica, Anja Tihomirović, Dea Božikov, Dora Tašner, Klara Kunić, Bruno Raštegorac te Laura Bukvić i Lea Pavlović, a pod vodstvom mentorice mr.sc. Sunčana-Lee Kolbezen osvojili su žiri i publiku te osvojili prvu nagradu svojom vizijom razvoja participativne demokracije u srednjoškolskom okruženju te direktnim sudjelovanjem učenika u organizaciji rada škole i cjelokupnog obrazovnog sustava. U finalu su nas svojim prisustvom podržali i prošlogodišnji predsjednik Vijeća učenika XVI. gimnazije Ivan Bašić te ravnateljica Nina Karković.

Pogledajte prijavnu i finalnu prezentaciju projekta i recite nam što mislite! 

preskoči na navigaciju