preskoči na sadržaj

XVI. gimnazija Zagreb

Login

Korisne poveznice:

MZOS
AZOO
Portal za kole
Sve o dravnoj maturi
CARNET

« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr e Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani dogaaji

Dobrodoli


 
 

 

Nai uspjesi

Uenica Meryem Dide Koç uenica IV.E, mentor Zlatko Celii, prof., osvojila je šesto mjesto na 17.-tom Dravnom turniru mladih fiziara odranom na Prirodoslovno matematikom fakultetu u Zagrebu, Fiziki odsjek,  u nedjelju  15.12.2019.

 

 

NATJECANJA 2018.

Velili uspjeh španjolskog tima. estitamo profesoricama Martini Kalamari i  Ani Koman i  jako smo ponosni na naše "Španjolke":
1. mjesto: IVA SABOLOVI, 4.e yes
4. mjesto: BARBARA PAI, 4.d
6. mjesto: LANA KRALJ, 4. d
7. mjesto: KLARA KOZOLI, 4. e


Dravno natjecanje francuski
7. mjesto: TALI HORVAT, 4. e, mentorica Davorka Frani, prof.

Dravno natjecanje engleski
6. mjesto: Lucija Juri, 2. f i Matea Vešligaj, 2. e, mentorica Vedrana Turk, prof.
9. mjesto: Marko Perii, 4. b, mentorica Danijela Ille, prof.


Svim uenicima i mentoricama njemakog jezika koji su sudjelovali na natjecanju BEST IN DEUTSCH u organizaciji BHW educationa i osvojili:
1. mjesto u Zagrebu
4. mjesto u Hrvatskoj
9. mjesto u svijetu


Natjecanje iz prve pomoi

8. travnja 2017. godine odralo se upanijsko natjecanje iz prve pomoi. Ekipa 16. gimnazije zauzela je prvo mjesto i plasman na dravno natjecanje u Sisku. Sastav ekipe inile su Kuši Anna-Maria (2.c), Buri Sara i ukez Mara (2.d), urkovi Mateja, Marenkovi Ana i Slavica Lea (2.e).

estitamo curama i elimo svu sreu na dravnom natjecanju!

 


Uspjeh debatnog tima

lanice debatnog tima XVI. gimnazije Ivana Brajdi (3.C), Viktoria Zori (3.B) i Nika avar (1.E) postigle su ogroman uspjeh na meunarodnom turniru u Ljutomeru, poznatom kao jednom od konkurentnijih turnira u Europi koji je ogranien brojem ekipa (nešto više od 40 ekipa), dok su velika veina prijavljenih sudionika debatne reprezentacije drava poput Slovenije, eške, Hrvatske i Turske.

 

Ivana, Nika i Viktoria ostvarile su rezultat od 4 pobjede i 2 poraza te se time plasirale u etvrtfinale, zatim osigurale jednoglasnu pobjedu u etvrtfinalu i plasman u polufinale. U polufinalu su naalost izgubile od slovenske debatne reprezentacije i time si osigurale finalno 4. mjesto. No, ipak treba naglasiti kako polufinalna presuda nije bila jednoglasna - jedan od tri suca presudio je u korist cura. Uz to, u toku turnira cure su bile bolje od eške, turske i hrvatske debatne reprezentacije, a kao pojedinani govornici sve tri se nalaze u najboljih 30 govornika turnira. (24., 25. i 30. mjesto.) 
 

estitamo lanicama debatnog kluba 16. gimnazije Viktorii Zori, Ivani Brajdi i Niki avar, te trenericama debatnog kluba Eli Jurko i Petri Radi, kao i voditeljici kluba Sunani Lei Kolbezen, prof.
VIše informacija o postignutom rezultatu nalazi se na poveznici https://drive.google.com/drive/folders/0B3X_CgO-_WXuQjhyeWowN1lrOE0 


Vizija razvoja vijea uenika XVI. gimnazije osvojila prvu nagradu!

Vizija razvoja vijea uenika XVI. gimnazije osvojila prvu nagradu!

Na natjeaju portala srednja.hr a pod pokroviteljstvom INA-e naši su uenici još jednom pokazali svoju izvrsnost.  U ponedjeljak, 16.1.2017. projekt tima XVI. gimnazije u sastavu: Angela Peršun, Bruna Perica, Anja Tihomirovi, Dea Boikov, Dora Tašner, Klara Kuni, Bruno Raštegorac te Laura Bukvi i Lea Pavlovi, a pod vodstvom mentorice mr.sc. Sunana-Lee Kolbezen osvojili su iri i publiku te osvojili prvu nagradu svojom vizijom razvoja participativne demokracije u srednjoškolskom okruenju te direktnim sudjelovanjem uenika u organizaciji rada škole i cjelokupnog obrazovnog sustava. U finalu su nas svojim prisustvom podrali i prošlogodišnji predsjednik Vijea uenika XVI. gimnazije Ivan Baši te ravnateljica Nina Karkovi.

Pogledajte prijavnu i finalnu prezentaciju projekta i recite nam što mislite! 

preskoči na navigaciju