preskoči na sadržaj

XVI. gimnazija Zagreb

Login

Korisne poveznice:

MZOS
AZOO
Portal za škole
NCVVO
Sve o državnoj maturi
CARNET

« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Dobrodošli

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Pogodak iz Šesnaesterca
Autor: Damir Bešić, 1. 4. 2019.

Četvrti razred za mnoge predstavlja završetak poglavlja srednjoškolskog obrazovanja, ali i niz obveza koje prethode maturi. No, to ne znači da maturanti nemaju vremena za izvannastavne aktivnosti.

Dokaz tome je ovogodišnja dramska  predstava koju su pripremili maturanti (uz časni izuzetak male Katje) uz vodstvo profesorice Jadranke Tukše,  koja je rezultirala osnutkom dramske skupine Šestnaesterac. Prva izvedba bila je adaptacija radiodrame “Leviathan”.

[opširnije]


Cilj izvedbe bio je prikazati situaciju iz hrvatske  stvarnosti ali i naše glumačke sposobnosti. Glavni lik predstave, Alojzije Horvat,  prisiljen je probiti se kroz hrpu birokracijskih komplikacija, samo da bi došao do svoje mirovine. Lik ovog simpatičnog umirovljenika utjelovio je Viktor Šprajc (4.E), a “zle duhove” birokracijskih zapleta Stjepan Čujko, Jurja Jakob, Vita Jozić, Ana Marenković, Margareta Vrsaljko (4.E) te Katja Ivanić (2.C). Prekopotrebnu tehničku podršku pružali su Andrej Grgin i Nikola Rotim (4.e)kao majstori rasvjete, te Jakov Ivandić (3.a) i Matej Marinkovinović ( 3.b)zaduženi za glazbenu podlogu.

Nakon napornog vježbanja, uspjeh na općinskoj razini LiDraNa pročuo se i Ploča, do samog autora Hrvoja Barbira “Barbe” te nam se javio prekrasnim pismom podrške i obećao navijati za Šestnaesterac na županijskoj razini, koja se održala u kazalištu Vidra.

Nažalost, unatoč naporu i trudu, nismo se uspjeli plasirati na državnu razinu (od 20 predstava, na državnu smotru odlaze samo 3),  što nas je duboko razočaralo, tim više što smo bili favoriti publike, ali i mnogih kazališnih znalaca koji sutu večer podijelili s nama. No, svako zlo za neko dobro, pa tako i ovo! Unatoč tome što nisu prošli na državnu smotru, grupa je poboljšala svoje glumačke vještine,naučila se marljivom radu i suradnji te kako  stoički i  hrabro podnijeti poraz, a iznad svega, sjajno smo se zabavljali.

Pred nama je sada novi događaj, a to je nastup pred našom publikom povodom 55 obljetnice škole. Veselimo se tome kao i svim novim izazovima. Stoga, ako se želite dobro nasmijati, dođite i pogledajte nas u Komediji povodom jubilarnog Dana škole. Garantiramo da nećete požaliti.

 

Vaš Šesnaesterac!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju